Θρυμματίζουμε σε ένα μπλέντερ τα μπισκότα. Ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο και τα ανακατεύουμε.
Σε μπολ ετοιμάζουμε τη σαντιγί στιγμής Mac Magic, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, ρίχνουμε μέσα το τυρί κρέμα, το ξύσμα λεμονιού, την κανέλα (το μίγμα λεμόνι-ζελατίνες αν χρησιμοποιείτε) και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Αδειάζουμε τη συσκευασία της μαρμελάδας πάνω από την κρέμα.
Με ένα λεπτό μαχαίρι, χαράζουμε κυκλικά όλη την επιφάνεια, μεταξύ της φόρμας και της κρέμας, μέχρι κάτω, στη βάση του μπισκότου.
Ξεφορμάρουμε αποσπώντας τη βάση, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Ζεσταίνουμε το χυμό λεμόνι σε ένα πυρίμαχο μικρό μπολ, που το έχουμε μέσα σε ένα κατσαρολάκι, με πολύ ζεστό νερό. Βγάζουμε από το παγωμένο νερό τα 3 μικρά φύλλα ζελατίνας (6 γρ.) , τα στραγγίζουμε με τα χέρια μας και τα βάζουμε μέσα στο ζεστό χυμό λεμόνι.
Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζελατίνη με το χυμό λεμόνι και το χρησιμοποιούμε για το γλυκό
Ingredients
Directions
Θρυμματίζουμε σε ένα μπλέντερ τα μπισκότα. Ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο και τα ανακατεύουμε.
Σε μπολ ετοιμάζουμε τη σαντιγί στιγμής Mac Magic, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, ρίχνουμε μέσα το τυρί κρέμα, το ξύσμα λεμονιού, την κανέλα (το μίγμα λεμόνι-ζελατίνες αν χρησιμοποιείτε) και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Αδειάζουμε τη συσκευασία της μαρμελάδας πάνω από την κρέμα.
Με ένα λεπτό μαχαίρι, χαράζουμε κυκλικά όλη την επιφάνεια, μεταξύ της φόρμας και της κρέμας, μέχρι κάτω, στη βάση του μπισκότου.
Ξεφορμάρουμε αποσπώντας τη βάση, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Ζεσταίνουμε το χυμό λεμόνι σε ένα πυρίμαχο μικρό μπολ, που το έχουμε μέσα σε ένα κατσαρολάκι, με πολύ ζεστό νερό. Βγάζουμε από το παγωμένο νερό τα 3 μικρά φύλλα ζελατίνας (6 γρ.) , τα στραγγίζουμε με τα χέρια μας και τα βάζουμε μέσα στο ζεστό χυμό λεμόνι.
Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζελατίνη με το χυμό λεμόνι και το χρησιμοποιούμε για το γλυκό