Cheesecake με σαντιγί Mac Magic & μαρμελάδα φρούτα του δάσους
Από Mac Magic
From: Mac Magic
mm-cheesecake-1
ΧΡΟΝΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ20 λεπτάΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ2 ώρες 10 λεπτά
Υλικά για τη βάση:
 180 γρ. μπισκότα τύπου digestive
 90 γρ. βούτυρο λιωμένο
Υλικά για τη γέμιση:
 500 γρ. τυρί κρέμα
 400 ml γάλα
 Ξύσμα από ένα λεμόνι
 ½ κ.γ κανέλα
 1 συσκευασία (βαζάκι) μαρμελάδα φρούτα του δάσους
Εκτέλεση:
1

Θρυμματίζουμε σε ένα μπλέντερ τα μπισκότα. Ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο και τα ανακατεύουμε.

2

Σε μία μεγάλη φόρμα με αποσπώμενο πάτο, βάζουμε το μίγμα από τα μπισκότα και πιέζουμε ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια. Αφήνουμε στο ψυγείο για 20' 20 λεπτά.

3

Σε μπολ ετοιμάζουμε τη σαντιγί στιγμής Mac Magic, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, ρίχνουμε μέσα το τυρί κρέμα, το ξύσμα λεμονιού, την κανέλα (το μίγμα λεμόνι-ζελατίνες αν χρησιμοποιείτε) και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.

4

Βάζουμε το μείγμα της γέμισης στη φόρμα, στρώνουμε με μία σπάτουλα και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο, για τουλάχιστον 120' .

5

Αδειάζουμε τη συσκευασία της μαρμελάδας πάνω από την κρέμα.

6

Με ένα λεπτό μαχαίρι, χαράζουμε κυκλικά όλη την επιφάνεια, μεταξύ της φόρμας και της κρέμας, μέχρι κάτω, στη βάση του μπισκότου.

7

Ξεφορμάρουμε αποσπώντας τη βάση, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

8

Αν θέλουμε το cheesecake μας να στέκεται πιο πολύ, βάζουμε σε ένα μπολ με παγωμένο νερό τα φύλλα της ζελατίνης, για 10'.

9

Ζεσταίνουμε το χυμό λεμόνι σε ένα πυρίμαχο μικρό μπολ, που το έχουμε μέσα σε ένα κατσαρολάκι, με πολύ ζεστό νερό. Βγάζουμε από το παγωμένο νερό τα 3 μικρά φύλλα ζελατίνας (6 γρ.) , τα στραγγίζουμε με τα χέρια μας και τα βάζουμε μέσα στο ζεστό χυμό λεμόνι.

10

Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζελατίνη με το χυμό λεμόνι και το χρησιμοποιούμε για το γλυκό

Ingredients

Υλικά για τη βάση:
 180 γρ. μπισκότα τύπου digestive
 90 γρ. βούτυρο λιωμένο
Υλικά για τη γέμιση:
 500 γρ. τυρί κρέμα
 400 ml γάλα
 Ξύσμα από ένα λεμόνι
 ½ κ.γ κανέλα
 1 συσκευασία (βαζάκι) μαρμελάδα φρούτα του δάσους

Directions

Εκτέλεση:
1

Θρυμματίζουμε σε ένα μπλέντερ τα μπισκότα. Ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο και τα ανακατεύουμε.

2

Σε μία μεγάλη φόρμα με αποσπώμενο πάτο, βάζουμε το μίγμα από τα μπισκότα και πιέζουμε ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια. Αφήνουμε στο ψυγείο για 20' 20 λεπτά.

3

Σε μπολ ετοιμάζουμε τη σαντιγί στιγμής Mac Magic, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, ρίχνουμε μέσα το τυρί κρέμα, το ξύσμα λεμονιού, την κανέλα (το μίγμα λεμόνι-ζελατίνες αν χρησιμοποιείτε) και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.

4

Βάζουμε το μείγμα της γέμισης στη φόρμα, στρώνουμε με μία σπάτουλα και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο, για τουλάχιστον 120' .

5

Αδειάζουμε τη συσκευασία της μαρμελάδας πάνω από την κρέμα.

6

Με ένα λεπτό μαχαίρι, χαράζουμε κυκλικά όλη την επιφάνεια, μεταξύ της φόρμας και της κρέμας, μέχρι κάτω, στη βάση του μπισκότου.

7

Ξεφορμάρουμε αποσπώντας τη βάση, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

8

Αν θέλουμε το cheesecake μας να στέκεται πιο πολύ, βάζουμε σε ένα μπολ με παγωμένο νερό τα φύλλα της ζελατίνης, για 10'.

9

Ζεσταίνουμε το χυμό λεμόνι σε ένα πυρίμαχο μικρό μπολ, που το έχουμε μέσα σε ένα κατσαρολάκι, με πολύ ζεστό νερό. Βγάζουμε από το παγωμένο νερό τα 3 μικρά φύλλα ζελατίνας (6 γρ.) , τα στραγγίζουμε με τα χέρια μας και τα βάζουμε μέσα στο ζεστό χυμό λεμόνι.

10

Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζελατίνη με το χυμό λεμόνι και το χρησιμοποιούμε για το γλυκό

Notes

Cheesecake με σαντιγί Mac Magic & μαρμελάδα φρούτα του δάσους
Nutrition Facts

0 servings

Serving size

Pin It on Pinterest