Bread with Chocolate
Από Mac Magic
From: Mac Magic
mm-bread-chocolate-1
ΕΠΙΠΕΔΟ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣΕύκολο
ΧΡΟΝΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ2 ώρες 30 λεπτάΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ40 λεπτά
Υλικά για τη ζύμη:
 1 φακελάκι ξηρή μαγιά Mac Magic
 540 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή αλεύρι για τσουρέκια
 100 γρ. ζάχαρη
 4 αυγά
 450 γρ. γάλα
 1 κ.γ. αλάτι
 1 κ.γ. κανέλα σε σκόνη
 140 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
Υλικά για τη γέμιση:
 300 γρ. πραλίνα φουντουκιού
Υλικά για το σιρόπι:
 60 γρ. ζάχαρη
 80 γρ. νερό
1

Ρίχνουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, την κανέλα και τη ξηρή μαγιά Mac Magic στο μπολ του μίξερ και ανακατεύουμε χρησιμοποιώντας το εξάρτημα γάντζο ζύμης.

2

Προσθέτουμε τα αυγά, το γάλα και το αλάτι και ζυμώνουμε σε χαμηλή ταχύτητα για περίπου 2'.

3

Προσθέτουμε το βούτυρο μέχρι να ενσωματωθεί και συνεχίζουμε το ζύμωμα για άλλα 8'.

4

Μεταφέρουμε τη ζύμη σε ένα μεγάλο λαδωμένο μπολ και σκεπάζουμε με μεμβράνη. Αφήνουμε σε ένα ζεστό μέρος να φουσκώσει για 120' ή μέχρι να διπλασιαστεί.

5

Όταν είναι έτοιμη η ζύμη, τη χωρίζουμε στη μέση και ανοίγουμε και τα δυο κομμάτια, σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια, σε ορθογώνια, με μήκος ίσο περίπου με τη φόρμα του κέικ που θα χρησιμοποιήσουμε και πάχος 7-8 χιλιοστά.

6

Με μία σπάτουλα απλώνουμε τη γέμιση σοκολάτας πάνω σε όλη την επιφάνεια της ζύμης και στα 2 κομμάτια.

7

Τυλίγουμε την κάθε ζύμη με την πραλίνα σε ρολό και βάλτε τα δυο ρολά στο ψυγείο για 20' να κρυώσουν. Στη συνέχεια, κόβουμε τα 2 ρολά της γεμιστής ζύμης στη μέση, κατά μήκος.

8

Ʃτρίβουμε τα μισά ρολά μεταξύ τους και τα βάζουμε στη φόρμα του κέικ στην οποία έχουμε στρώσει βρεγμένο, αντικολλητικό χαρτί κουζίνας, σε όλη την επιφάνειά της, μέχρι επάνω. Αν έχουμε μια μεγάλη φόρμα θα χωρέσουν σε μία. Αν έχουμε μικρές θα χρειαστούν δύο.

9

Αφήνουμε να φουσκώσουν για 30-40'.

10

Σε ένα κατσαρολάκι αφήνουμε να βράσουν τα υλικά για το σιρόπι για 2-3'.

11

Ψήνουμε το γλυκό με τη φόρμα του σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 30-35'.

12

Αλείφουμε το γλυκό με το σιρόπι αμέσως μόλις βγει από το φούρνο.

Ingredients

Υλικά για τη ζύμη:
 1 φακελάκι ξηρή μαγιά Mac Magic
 540 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή αλεύρι για τσουρέκια
 100 γρ. ζάχαρη
 4 αυγά
 450 γρ. γάλα
 1 κ.γ. αλάτι
 1 κ.γ. κανέλα σε σκόνη
 140 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
Υλικά για τη γέμιση:
 300 γρ. πραλίνα φουντουκιού
Υλικά για το σιρόπι:
 60 γρ. ζάχαρη
 80 γρ. νερό

Directions

1

Ρίχνουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, την κανέλα και τη ξηρή μαγιά Mac Magic στο μπολ του μίξερ και ανακατεύουμε χρησιμοποιώντας το εξάρτημα γάντζο ζύμης.

2

Προσθέτουμε τα αυγά, το γάλα και το αλάτι και ζυμώνουμε σε χαμηλή ταχύτητα για περίπου 2'.

3

Προσθέτουμε το βούτυρο μέχρι να ενσωματωθεί και συνεχίζουμε το ζύμωμα για άλλα 8'.

4

Μεταφέρουμε τη ζύμη σε ένα μεγάλο λαδωμένο μπολ και σκεπάζουμε με μεμβράνη. Αφήνουμε σε ένα ζεστό μέρος να φουσκώσει για 120' ή μέχρι να διπλασιαστεί.

5

Όταν είναι έτοιμη η ζύμη, τη χωρίζουμε στη μέση και ανοίγουμε και τα δυο κομμάτια, σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια, σε ορθογώνια, με μήκος ίσο περίπου με τη φόρμα του κέικ που θα χρησιμοποιήσουμε και πάχος 7-8 χιλιοστά.

6

Με μία σπάτουλα απλώνουμε τη γέμιση σοκολάτας πάνω σε όλη την επιφάνεια της ζύμης και στα 2 κομμάτια.

7

Τυλίγουμε την κάθε ζύμη με την πραλίνα σε ρολό και βάλτε τα δυο ρολά στο ψυγείο για 20' να κρυώσουν. Στη συνέχεια, κόβουμε τα 2 ρολά της γεμιστής ζύμης στη μέση, κατά μήκος.

8

Ʃτρίβουμε τα μισά ρολά μεταξύ τους και τα βάζουμε στη φόρμα του κέικ στην οποία έχουμε στρώσει βρεγμένο, αντικολλητικό χαρτί κουζίνας, σε όλη την επιφάνειά της, μέχρι επάνω. Αν έχουμε μια μεγάλη φόρμα θα χωρέσουν σε μία. Αν έχουμε μικρές θα χρειαστούν δύο.

9

Αφήνουμε να φουσκώσουν για 30-40'.

10

Σε ένα κατσαρολάκι αφήνουμε να βράσουν τα υλικά για το σιρόπι για 2-3'.

11

Ψήνουμε το γλυκό με τη φόρμα του σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 30-35'.

12

Αλείφουμε το γλυκό με το σιρόπι αμέσως μόλις βγει από το φούρνο.

Notes

Bread with Chocolate
Nutrition Facts

0 servings

Serving size

Pin It on Pinterest