ΧΡΟΝΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ46 λεπτάΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ35 λεπτά
Υλικά:
420 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
80 γρ. Καστανή ζάχαρη
2 γρ. Κανέλα
220 γρ. Νερό
40 γρ. Βούτυρο γάλακτος
1 μεσαίο αυγό
180 γρ. ή ένα μεγάλο πράσινο μήλο
Υλικά για το crumble ζάχαρη - κανέλα:
65 γρ. Καστανή ζάχαρη
55 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 γρ. Μοσχοκάρυδο
4 γρ. Κανέλα
35 γρ. Βούτυρο γάλακτος
Διαδικασία:
1Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε την μισή ποσότητα του αλεύρου , την κανέλα, την ξηρή μαγιά Mac Magic, την ζάχαρη και το αλάτι και ανακατεύουμε για λίγα δευτερόλεπτα.
2Προσθέτουμε το χλιαρό νερό και το βούτυρο και το αυγό με τη σειρά χωρίς να σταματήσουμε το μίξερ και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε για 3 λεπτά σε μεσαία ταχύτητα.
3Στη συνέχεια θα προσθέσουμε τα μήλα, τα καρύδια και το υπόλοιπο βούτυρο και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε για 1 λεπτό σε χαμηλή ταχύτητα.
4Ρίχνουμε το μείγμα σε μια λαδωμένη φόρμα και προσθέτουμε στην επιφάνεια της ζύμης το crumble ζάχαρη-κανέλα.
5Ξεκουράζουμε τη ζύμη μας για 35 - 40 λεπτά ή μέχρι να φουσκώσει σε ένα ζεστό σημείο.
6Ψήνουμε σε προ-θερμασμένο φούρνο στον αέρα για 20 λεπτά στους 180oC και 15 λεπτά στους 150oC (σύνολο ψησίματος 35 λεπτά).
7Προσθέτουμε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά. (Προσοχή, το βούτυρο πρέπει να είναι δροσερό)
Ingredients
Υλικά:
420 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
80 γρ. Καστανή ζάχαρη
2 γρ. Κανέλα
220 γρ. Νερό
40 γρ. Βούτυρο γάλακτος
1 μεσαίο αυγό
180 γρ. ή ένα μεγάλο πράσινο μήλο
Υλικά για το crumble ζάχαρη - κανέλα:
65 γρ. Καστανή ζάχαρη
55 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 γρ. Μοσχοκάρυδο
4 γρ. Κανέλα
35 γρ. Βούτυρο γάλακτος
Directions
Διαδικασία:
1Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε την μισή ποσότητα του αλεύρου , την κανέλα, την ξηρή μαγιά Mac Magic, την ζάχαρη και το αλάτι και ανακατεύουμε για λίγα δευτερόλεπτα.
2Προσθέτουμε το χλιαρό νερό και το βούτυρο και το αυγό με τη σειρά χωρίς να σταματήσουμε το μίξερ και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε για 3 λεπτά σε μεσαία ταχύτητα.
3Στη συνέχεια θα προσθέσουμε τα μήλα, τα καρύδια και το υπόλοιπο βούτυρο και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε για 1 λεπτό σε χαμηλή ταχύτητα.
4Ρίχνουμε το μείγμα σε μια λαδωμένη φόρμα και προσθέτουμε στην επιφάνεια της ζύμης το crumble ζάχαρη-κανέλα.
5Ξεκουράζουμε τη ζύμη μας για 35 - 40 λεπτά ή μέχρι να φουσκώσει σε ένα ζεστό σημείο.
6Ψήνουμε σε προ-θερμασμένο φούρνο στον αέρα για 20 λεπτά στους 180oC και 15 λεπτά στους 150oC (σύνολο ψησίματος 35 λεπτά).
7Προσθέτουμε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά. (Προσοχή, το βούτυρο πρέπει να είναι δροσερό)
Κέικ Μήλου με crumble ζάχαρη – κανέλα και ξηρή μαγιά στιγμής Mac Magic