ΧΡΟΝΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ2 ώρες 5 λεπτάΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ40 λεπτά
Υλικά :
Για το ψωμί :
400 γρ. αλεύρι σκληρό (για ψωμί)
220-230 ml νερό
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. ζάχαρη
2 κ.σ. ελαιόλαδο
Για τη γέμιση :
60 γρ. καρύδια χοντροκομμένα
1 κρεμμύδι καθαρισμένο και κομμένο σε φέτες.
100 γρ. ροκφόρ η μπλέ τυρί
Εκτέλεση :
1Σε ένα μίξερ με το εξάρτημα του γάντζου βάζουμε όλα τα υλικά για το ψωμί και ζυμώνουμε για 8-10' για να έχουμε μια απαλή μπάλα ζύμης.
2Λαδώνουμε ένα μπολ, βάζουμε μέσα την ζύμη και σκεπάζουμε με μεμβράνη. Την αφήνουμε για 60-90' να ξεκουραστεί και να φουσκώσει.
3Σε ένα τηγανάκι με 2 κ.σ. ελαιόλαδο μαγειρεύουμε το κρεμμύδι μέχρι να καραμελώσει ελαφρά. Βάζουμε λίγο αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε στην άκρη μέχρι να κρυώσει.
4Σε ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε την ζύμη σε πάχος 1 εκατοστού.
5Πασπαλίζουμε παντού με τα υλικά της γέμισης.
6Τυλίγουμε την ζύμη σε ένα λεπτό ρολό σαν μπαγκέτα. Βάζουμε το ρολό πάνω σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί κουζίνας.
7Αφήνουμε για 30-35' να φουσκώσει για ακόμα μία φορά.
8Με ένα ψαλίδι κόβουμε λοξά την ζύμη (όχι μέχρι κάτω) ανά 5 εκατοστά το ρολό και πιέζουμε να ξεχωρίσουν εναλλάξ τα κομμάτια από την μία και την άλλη μεριά.
9Ψήνουμε στους 180οC για 35-40'.
Ingredients
Υλικά :
Για το ψωμί :
400 γρ. αλεύρι σκληρό (για ψωμί)
220-230 ml νερό
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. ζάχαρη
2 κ.σ. ελαιόλαδο
Για τη γέμιση :
60 γρ. καρύδια χοντροκομμένα
1 κρεμμύδι καθαρισμένο και κομμένο σε φέτες.
100 γρ. ροκφόρ η μπλέ τυρί
Directions
Εκτέλεση :
1Σε ένα μίξερ με το εξάρτημα του γάντζου βάζουμε όλα τα υλικά για το ψωμί και ζυμώνουμε για 8-10' για να έχουμε μια απαλή μπάλα ζύμης.
2Λαδώνουμε ένα μπολ, βάζουμε μέσα την ζύμη και σκεπάζουμε με μεμβράνη. Την αφήνουμε για 60-90' να ξεκουραστεί και να φουσκώσει.
3Σε ένα τηγανάκι με 2 κ.σ. ελαιόλαδο μαγειρεύουμε το κρεμμύδι μέχρι να καραμελώσει ελαφρά. Βάζουμε λίγο αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε στην άκρη μέχρι να κρυώσει.
4Σε ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε την ζύμη σε πάχος 1 εκατοστού.
5Πασπαλίζουμε παντού με τα υλικά της γέμισης.
6Τυλίγουμε την ζύμη σε ένα λεπτό ρολό σαν μπαγκέτα. Βάζουμε το ρολό πάνω σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί κουζίνας.
7Αφήνουμε για 30-35' να φουσκώσει για ακόμα μία φορά.
8Με ένα ψαλίδι κόβουμε λοξά την ζύμη (όχι μέχρι κάτω) ανά 5 εκατοστά το ρολό και πιέζουμε να ξεχωρίσουν εναλλάξ τα κομμάτια από την μία και την άλλη μεριά.
9Ψήνουμε στους 180οC για 35-40'.