Bread with onions
Από Mac Magic
From: Mac Magic
mm-onion-bread-1
ΕΠΙΠΕΔΟ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣΕύκολο
ΧΡΟΝΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ2 ώρες 5 λεπτάΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ40 λεπτά
Υλικά :
Για το ψωμί :
 1 φακελάκι ξηρή μαγιά Mac Magic
 400 γρ. αλεύρι σκληρό (για ψωμί)
 220-230 ml νερό
 1 κ.γ. αλάτι
 1 κ.γ. ζάχαρη
 2 κ.σ. ελαιόλαδο
Για τη γέμιση :
 60 γρ. καρύδια χοντροκομμένα
 1 κρεμμύδι καθαρισμένο και κομμένο σε φέτες.
 100 γρ. ροκφόρ η μπλέ τυρί
Εκτέλεση :
1

Σε ένα μίξερ με το εξάρτημα του γάντζου βάζουμε όλα τα υλικά για το ψωμί και ζυμώνουμε για 8-10' για να έχουμε μια απαλή μπάλα ζύμης.

2

Λαδώνουμε ένα μπολ, βάζουμε μέσα την ζύμη και σκεπάζουμε με μεμβράνη. Την αφήνουμε για 60-90' να ξεκουραστεί και να φουσκώσει.

3

Σε ένα τηγανάκι με 2 κ.σ. ελαιόλαδο μαγειρεύουμε το κρεμμύδι μέχρι να καραμελώσει ελαφρά. Βάζουμε λίγο αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε στην άκρη μέχρι να κρυώσει.

4

Σε ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε την ζύμη σε πάχος 1 εκατοστού.

5

Πασπαλίζουμε παντού με τα υλικά της γέμισης.

6

Τυλίγουμε την ζύμη σε ένα λεπτό ρολό σαν μπαγκέτα. Βάζουμε το ρολό πάνω σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί κουζίνας.

7

Αφήνουμε για 30-35' να φουσκώσει για ακόμα μία φορά.

8

Με ένα ψαλίδι κόβουμε λοξά την ζύμη (όχι μέχρι κάτω) ανά 5 εκατοστά το ρολό και πιέζουμε να ξεχωρίσουν εναλλάξ τα κομμάτια από την μία και την άλλη μεριά.

9

Ψήνουμε στους 180οC για 35-40'.

Ingredients

Υλικά :
Για το ψωμί :
 1 φακελάκι ξηρή μαγιά Mac Magic
 400 γρ. αλεύρι σκληρό (για ψωμί)
 220-230 ml νερό
 1 κ.γ. αλάτι
 1 κ.γ. ζάχαρη
 2 κ.σ. ελαιόλαδο
Για τη γέμιση :
 60 γρ. καρύδια χοντροκομμένα
 1 κρεμμύδι καθαρισμένο και κομμένο σε φέτες.
 100 γρ. ροκφόρ η μπλέ τυρί

Directions

Εκτέλεση :
1

Σε ένα μίξερ με το εξάρτημα του γάντζου βάζουμε όλα τα υλικά για το ψωμί και ζυμώνουμε για 8-10' για να έχουμε μια απαλή μπάλα ζύμης.

2

Λαδώνουμε ένα μπολ, βάζουμε μέσα την ζύμη και σκεπάζουμε με μεμβράνη. Την αφήνουμε για 60-90' να ξεκουραστεί και να φουσκώσει.

3

Σε ένα τηγανάκι με 2 κ.σ. ελαιόλαδο μαγειρεύουμε το κρεμμύδι μέχρι να καραμελώσει ελαφρά. Βάζουμε λίγο αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε στην άκρη μέχρι να κρυώσει.

4

Σε ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε την ζύμη σε πάχος 1 εκατοστού.

5

Πασπαλίζουμε παντού με τα υλικά της γέμισης.

6

Τυλίγουμε την ζύμη σε ένα λεπτό ρολό σαν μπαγκέτα. Βάζουμε το ρολό πάνω σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί κουζίνας.

7

Αφήνουμε για 30-35' να φουσκώσει για ακόμα μία φορά.

8

Με ένα ψαλίδι κόβουμε λοξά την ζύμη (όχι μέχρι κάτω) ανά 5 εκατοστά το ρολό και πιέζουμε να ξεχωρίσουν εναλλάξ τα κομμάτια από την μία και την άλλη μεριά.

9

Ψήνουμε στους 180οC για 35-40'.

Notes

Bread with onions
Nutrition Facts

0 servings

Serving size

Pin It on Pinterest