Μίγμα για pancakes, λουκουμάδες & κρέπες
Επιλέξτε τη σειρά μιγμάτων Mac Magic για σπιτικές κρέπες, αφράτα pancakes ή λαχταριστούς λουκουμάδες!
Έτοιμα εύκολα & γρήγορα!
Οδηγίες για pancakes
Οδηγίες για pancakes:
Βήμα 1
Προσθέτετε 2 αβγά, 350ml (1 ¾ φλιτζ. τσαγιού) γάλα, 70gr (1/3 φλιτζ. τσαγιού) λιωμένη μαργαρίνη
Βήμα 2
Σε ένα μπολ προσθέτετε όλα τα υλικά και ανακατεύετε καλά με έναν αυγοδάρτη μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μίγμα.
Βήμα 3
Προθερμένετε το τηγάνι, αφού το έχετε ελαφρώς βουτυρώσει, & γεμίζετε ένα φλιτζανάκι του καφέ (≈70gr) και το αδειάζετε στο κέντρο του τηγανιού. Αφήνετε να ψηθεί από τη μία πλευρά.
Βήμα 4
Μόλις εμφανιστούς μικρές τρύπες πάνω στη ζύμη, χαμηλώστε τη φωτιά και με μία σπάτουλα αναποδογυρίστε το pancake να ψηθεί και από την άλλη πλευρά.
Βήμα 5
Για να γίνουν φουσκωτά τα pancakes, μην τα γυρίσετε πάνω από μία φορά.
Οδηγίες για λουκουμάδες
Οδηγίες για λουκουμάδες:
Βήμα 1
Ανακατέυετε σε μεγάλο μπολ το μίγμα για λουκουμάδες με τη μαγιά που υπάρχει στο κουτί. Προσθέτετε 300gr (1 ½ φλιτζ. τσαγιού) χλιαρό νερό και χτυπάτε το μίγμα μέχρι να γίνει ένας λείος, παχύς χυλός.
Βήμα 2
Σκεπάζετε το μπολ με μία πετσέτα και το αφήνετε σε ένα ζεστό μέρος να φουσκώσει (45 λεπτά περίπου).
Βήμα 3
Παίρνετε με υγρό κουταλάκι του γλυκού μικρές ποσότητες ζύμης και τις ρίχνετε σε αρκετό λάδι καυτό (αν έχετε φριτέζα ζεσταίνετε το λάδι, κατά προτίμηση σπορέλαιο στους 180o C).
Βήμα 4
Εναλλακτικά, παίρνετε με το χέρι σας ζύμη, το κλείνετε απαλά & κόβετε με κουταλάκι του γλυκού (το οποίο βρέχετε συχνά) μικρές ποσότητες ζύμης που βγαίνουν ανάμεσα στον δείχτη & τον αντίχειρα.
Βήμα 5
Ψήνετε τους λουκουμάδες μέχρι να ροδίσουν και τους βάζετε σε πιατέλα στρωμένη με χαρτοπετσέτα για να στραγγίσουν. Σερβίρετε ζεστούς με μέλι και κανέλα ή με σιρόπι από 1 φλιτζ. τσαγιού μέλη, ζάχαρη και νερό.
Οδηγίες για κρέπες
Οδηγίες για κρέπες:
Βήμα 1
Σε ένα μπολ χτυπήστε 3 αβγά & προσθέστε 350ml (1 ¾ φλιτζ. τσαγιού) γάλα. Αδειάζετε σιγά-σιγά το περιεχόμενο του φακέλου ανακατεύοντας καλά με ένα πιρούνι ή σύρμα μέχρι να γίνει ένας λείος χυλός.
Βήμα 2
Προσθέστε 150ml (¾ φλιτζ. τσαγιού) νερό και 50gr (2 κουταλιές της σούπας) λιωμένο βούτυρο. ήμαργαρίνη και ανακατέψτε καλά.
Βήμα 3
Σε ένα μικρό τηγάνι (Νο 18-20) βάζετε λίγο βούτυρο και το αφήνετε να κάψει ελαφρώς.
Βήμα 4
Παίρνετε με ένα φλιτζανάκι του καφέ (γεμίζοντας το μέχρι τη μέση) ποσότητα από μίγμα & το ρίχνετε στο τηγάνι μετακινώντας το απότομα ώστε να καλυφθεί όλη η επιφάνεια του τηγανιού & να σχηματιστεί μία λεπτή κρέπα.
Βήμα 5
Πρέπει να ανακατεύετε το μίγμα κάθε φορά που παίρνετε μία ποσότητα από αυτό. Όταν η κρέπα ψηθεί από κάτω, τη γυρίζετε με μία σπάτουλα για να ψηθεί και από την άλλη πλευρά. Γεμίζετε τις κρέπες με ότι θέλετε.
Διαλέξτε & απολαύστε λαχταριστά επιδόρπια!
Μίγμα για pancakes
Μίγμα για λουκουμάδες
Μίγμα για κρέπες
Διατροφική επισήμανση:
Μέση τιμή | Ανά 100g προϊόντος σε σκόνη | Ανά μερίδα ** 60g έτοιμου προϊόντος | %ΠΠΑ * ανά μερίδα |
Ενέργεια | 1433 kJ / 337 kcal | 595 kJ / 142 kcal | 7% |
Λιπαρά εκ των οποίων κορεσμένα | 1g 0,4g | 6,2g 2g | 9% 10% |
Υδατάνθρακες εκ των οποίων σάκχαρα | 71g 2,6g | 17,2g 2,1g | 7% 2% |
Πρωτεΐνες | 10,2g | 4,6g | 9% |
Αλάτι | 2,41g | 0,61g | 10% |
Μέση τιμή | Ανά 100g προϊόντος σε σκόνη | Ανά μερίδα ** 55g έτοιμου προϊόντος | %ΠΠΑ * ανά μερίδα |
Ενέργεια | 1474 kJ / 348 kcal | 1236 kJ / 296 kcal | 15% |
Λιπαρά εκ των οποίων κορεσμένα | 1g 0,4g | 17,9g 2g | 26% 10% |
Υδατάνθρακες εκ των οποίων σάκχαρα | 73,7g 7,5g | 29,5g 3g | 11% 3% |
Πρωτεΐνες | 11,8g | 4,7g | 9% |
Αλάτι | 1,20g | 0,48g | 8% |
Μέση τιμή | Ανά 100g προϊόντος σε σκόνη | Ανά μερίδα ** 35g έτοιμου προϊόντος | %ΠΠΑ * ανά μερίδα |
Ενέργεια | 1463 kJ / 344 kcal | 343 kJ / 82 kcal | 4% |
Λιπαρά εκ των οποίων κορεσμένα | 1,1g 0,4g | 3,2g 1,1g | 5% 5% |
Υδατάνθρακες εκ των οποίων σάκχαρα | 72,4g 2,6g | 10,5g 1,2g | 4% 1% |
Πρωτεΐνες | 10,5g | 2,9g | 6% |
Αλάτι | 1,05g | 0,19g | 3% |
*ΠΠΑ: Προσλαμβανόμενη Ποσότητα Αναφοράς ενός μέσου ενήλικα (8400 kJ/2000 kcal).
** Οι τιμές ανά μερίδα βασίζονται σε προϊόν που παρασκευάστηκε σύμφωνα με τις οδηγίες, χρησιμοποιώντας 400ml νερό ανά φάκελο.