Print Options:

Γλυκό ψυγείου με κρέμα και ζελέ ανανά

ΧΡΟΝΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ4 ώρεςΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ30 λεπτά

Featured Video Play Icon

Υλικά:
 1 φακελάκι άνθος αραβοσίτου Mac Magic με γεύση βανίλια
 2 φακελάκια ζελέ Mac Magic με άρωμα ανανά
 1 πακέτο μπισκότα τύπου πτι-μπερ
 1 lt γάλα με χαμηλά λιπαρά
 200 γρ. ζάχαρη
 400 ml νερό
 ½ κούπα γάλα με χαμηλά λιπαρά
Εκτέλεση:
1

Φτιάχνουμε το άνθος αραβοσίτου Mac Magic με γεύση βανίλια, ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας με το φρέσκο γάλα και την ζάχαρη και την αφήνουμε στην άκρη.

2

Για το ζελέ, σε μπολ διαλύουμε το περιεχόμενο του φακέλου 200ml βραστό νερό και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί καλά.

3

Προσθέτουμε 200ml παγωμένο νερό και ανακατεύουμε καλά, χωρίζουμε σε 2 μπολ και αφήνουμε να κρυώσει.

4

Σε ένα μεγάλο σκεύος στρώνουμε τα μπισκότα, ρίχνουμε την κρέμα προσεκτικά έτσι ώστε να μην σηκωθούν τα μπισκότα και βάζουμε το σκεύος στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει σφίξει η κρέμα.

5

Για το ζελέ, σε μπολ διαλύουμε το περιεχόμενο του φακέλου 200ml βραστό νερό και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί καλά.

6

Προσθέτουμε 200ml παγωμένο νερό και ανακατεύουμε καλά.

7

Ρίχνουμε σιγά σιγά το ζελέ στο γλυκό.

8

Το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι το ζελέ να σταθεροποιηθεί.

9

Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε

TIP 1. Για να μη σηκωθούν τα μπισκότα, ρίχνουμε την κρέμα χρησιμοποιώντας τη σπάτουλα
TIP 2. Για ομοιόμορφο αποτέλεσμα απλώνουμε το ζελέ χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι