Print Options:

Mille-feuille με κρέμα φουντούκι

ΧΡΟΝΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ20 λεπτάΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ30 λεπτά

Featured Video Play Icon

Υλικά:
 1 συσκευασία κρέμα κακάο στιγμής Mac Magic με γεύση φουντούκι
 1 φύλλο σφολιάτας
 100 γρ. φουντούκια ψημένα
 50 γρ. ζάχαρη άχνη
 320 ml γάλα
 2 μπανάνες
Εκτέλεση:
1

Για το φύλλο, τοποθετούμε την σφολιάτα πάνω σε ένα ταψί στο οποίο έχουμε στρώσει με μια λαδόκολλα.

2

Κόβουμε την σφολιάτα σε τετράγωνα φύλλα και τα τρυπάμε με πιρούνι (μπορούμε να πασπαλίσουμε με ζάχαρη κρυσταλλική για extra καραμέλωμα)

3

Ψήνουμε για 20 λεπτά στους 180οC.

4

Αφήνουμε την ψημένη σφολιάτα να κρυώσει εντελώς.

5

Για την κρέμα, χτυπάμε σε μπολ την κρέμα κακάο στιγμής Mac Magic με γεύση φουντούκι με βάση της οδηγίες συσκευασίας.

6

Κόβουμε την μπανάνα καθαρισμένη σε κομμάτια

7

Σπάμε τα φουντούκια μέσα σε ένα σακουλάκι σε μικρά κομμάτια

8

Βάζουμε σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής την κρέμα κακάο με γεύση φουντούκι Mac Magic.

9

Τοποθετούμε ένα φύλλο σφολιάτας στο πιάτο (βάζουμε κρέμα από κάτω του για να μην γλιστράει).

10

Βάζουμε κρέμα φουντούκι και μερικά κομμάτια από την μπανάνα, σπασμένα φουντούκια και επαναλαμβάνουμε.

11

Σκεπάζουμε με ένα φύλλο σφολιάτας.

12

Πασπαλίζουμε με τα σπασμένα φύλλο σφολιάτας, σπασμένα φουντούκια και την ζάχαρη άχνη με ένα σουρωτήρι..

TIP 1. Για να μη φουσκώσει η σφολιάτα, ψήνουμε με βάρος από ΄πάνω. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα δεύτερο ταψί.
ΤΙΠ 2. Πριν σπάσουμε τη σφολιάτα περιμένουμε να κρυώσει εντελώς.

Pin It on Pinterest