Print Options:

Λαζάνια με κατσικίσιο τυρί, λουκάνικο & μπεσαμέλ Mac Magic

ΧΡΟΝΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ20 λεπτάΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ30 λεπτά

Υλικά (για ένα μεγάλο ταψί):
 3 φακελάκια μπεσαμέλ Mac Magic
 2 λουκάνικα χωριάτικα
 300 γρ. κατσικίσιο τυρί τύπου chevre
 50 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
 1 πακέτο φύλλα λαζάνια
 2 λίτρα γάλα
 1 πακετάκι σχοινόπρασο
Εκτέλεση:
1

Φτιάχνουμε τημπεσαμέλ Mac Magic σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, προσθέτοντας όμως το έξτρα γάλα (2 λίτρα).

2

Βουτυρώνουμε απαλά ένα βαθύ ταψί.

3

Βγάζουμε την εξωτερική μεμβράνη από τα λουκάνικα. Τα κόβουμε σε κομμάτια.

4

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, μαγειρεύουμε τα λουκάνικα μέχρι να πάρουν ένα ελαφρύ χρώμα. Τα βγάζουμε σε ένα πιάτο, με χαρτί κουζίνας, για να φύγουν τα πολλά λάδια.

5

Ρίχνουμε μια λεπτή στρώση μπεσαμέλ Mac Magic στο ταψί και στρώστε από πάνω τα φύλλα λαζάνια.

6

Ρίχνουμε ακόμα μια στρώση μπεσαμέλ Mac Magic και σκορπίζουμε τα μισά λουκάνικα καθώς και 100 γρ. κατσικίσιο τυρί.

7

Στρώνουμε ακόμα μια σειρά λαζάνια, μια στρώση μπεσαμέλ Mac Magic, τα υπόλοιπα λουκάνικα και 100 γρ. κατσικίσιο τυρί.

8

Σκεπάζουμε με μια ακόμα στρώση λαζάνια και ρίχνουμε την υπόλοιπη μπεσαμέλ Mac Magic.

9

Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο κατσικίσιο τυρί και την τριμμένη παρμεζάνα.

10

Ψήνουμε τα λαζάνια στους 200ο C, σκεπασμένα με αλουμινόχαρτο, για 20' και 10' χωρίς το αλουμινόχαρτο, ή ώσπου να πάρει χρώμα. Αφήνουμε το φαγητό να κάτσει 20' πριν το κόψουμε.

11

Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο σχοινόπρασο.

Pin It on Pinterest