Print Options:

Banoffee

ΧΡΟΝΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ30 λεπτάΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ1 ώρα

Featured Video Play Icon

Υλικά:
 1 φάκελος σαντιγί στιγμής Mac Magic
 200 γρ. λιωμένο βούτυρο
 300 γρ. αλεσμένα μπισκότα πτι μπερ
 400 γρ. καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα
 200 ml κρύο γάλα
 1 μπανάνα
 1 κ.σ. χυμός λεμόνι
 Λίγη τριμμένη σοκολάτα
Εκτέλεση:
1

Λιώνουμε 200 γρ. βούτυρο και αλέθουμε 300 γρ. μπισκότα πτι μπερ

2

Ρίχνουμε το βούτυρο πάνω στα αλεσμένα μπισκότα και ανακατεύουμε

3

Παίρνουμε ένα τσέρκι 22 εκ. και ρίχνουμε μέσα το μείγμα μπισκότου

4

Πιέζουμε τον πάτο και τα τοιχώματα με ένα ποτήρι

5

Ρίχνουμε σε ένα μπολ 400 γρ. καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ρευστό

6

Το ρίχνουμε πάνω από την τάρτα

7

Το τοποθετούμε στο ψυγείο για 30’ ή στη κατάψυξη για 10’

8

Σε ένα μπόλ ρίχνουμε 200 ml κρύο γάλα και 1 φάκελο σαντιγί στιγμής Mac Magic , χτυπάμε περίπου 2’-4’ μέχρι η σαντιγί να είναι έτοιμη

9

Παίρνουμε 1 μπανάνα και τη κόβουμε σε κομμάτια, ρίχνουμε από πάνω 1 κ.σ. χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε

10

Βγάζουμε τη τάρτα από το ψυγείο ή τη κατάψυξη και βάζουμε τις μπανάνες πάνω από τη καραμέλα

11

Απλώνουμε και τη σαντιγί πάνω από τις μπανάνες

12

Ρίχνουμε από πάνω λίγο από το μείγμα μπισκότου της βάσης, λίγη έξτρα καραμέλα και λίγη τριμμένη σοκολάτα

13

Βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 30’

14

Βγάζουμε από το ψυγείο, αφαιρούμε το τσέρκι και έτοιμο!

Pin It on Pinterest